Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
facebook_page_plugin

zapach miodu cynamonu i czekolady 3 20171230 1560003661Czas przedświąteczny każdemu z nas kojarzy się z rozlicznymi obowiązkami i przygotowaniami. Czasem pomagają nam w tym dzieci, ale nie zawsze, gdyż właśnie w tym okresie mamy mniej czasu na uczenie ich pewnych czynności.

W Domu Kultury w Ochmanowie uczestnicy stałych zajęć kulinarnych od listopada mieli właśnie możliwość poznania niektórych tajemnic przedświątecznej kuchni.

Wspólnie postanowiliśmy upiec kruche ciasteczka i pierniczki stanowiące według uznania ozdoby choinkowe, świąteczne prezenty lub po prostu słodką przekąskę.

Każda środa w tym okresie przeznaczona była na wypieki lub zdobienie i komponowanie w całość słodkich cudeniek, a w Domu Kultury unosił się zapach cynamonu, goździków, anyżu, miodu i czekolady, produktów wykorzystywanych do pieczenia i ozdabiania pierniczków i ciasteczek.

Efekty tej pracy zaskoczyły nie tylko młodych adeptów sztuki kulinarnej, ale i ich opiekunów.

Barbara Cicha
instruktor Domu Kultury w Ochmanowie

  • Zapach miodu, cynamonu i czekolady_1
  • Zapach miodu, cynamonu i czekolady_2
  • Zapach miodu, cynamonu i czekolady_3
  • Zapach miodu, cynamonu i czekolady_4
  • Zapach miodu, cynamonu i czekolady_5
  • Zapach miodu, cynamonu i czekolady_6

więcej w fotorelacji